Hälsingerådet: Hälsinglands Utbildningsförbund
Kontakta Hälsingerådet

Projektet är slut och Hälsinglands Utbildningsförbund tar över verksamheterna 11 augusti 2015. Välkommen till www.hufb.se!

Läs projektslutrapporten 'Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning Hälsingland'Word

2014-09-02

Tre kommuner bildar utbildningsförbund.

Kommunfullmäktige i Nordanstig röstade på måndagskvällen för ett bildande av Hälsinglands utbildningsförbund med de tre kommunerna Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn. Det innebär att Hälsinglands utbildningsförbund nu definitivt är bildat.

- Det här betyder mycket för Nordanstig som är en liten kommun, kommenterar Monica Olsson, kommunstyrelsens ordförande och styrgruppsledamot. Vi ser fram emot utvecklingen av vår vuxenutbildning.

Nordanstigs kommun kommer som tidigare också att köpa utbildningsplatser i gymnasieskolan av Hudiksvalls kommun.

Enligt styrgruppens förslag blir Bollnäs sätesort tillika förbundskansli. Nordanstig kommer att ansvara för PA och löneadministration. Söderhamn får ansvaret för ekonomiredovisning/finans och IT. Bakgrunden till att ytterligare beslut krävdes av kommunfullmäktigeförsamlingarna är att Hudiksvall valt att stå utanför förbundet och därför fordrades mindre förändringar av konsortialavtalet och beslut om ny sätesort.

Förra måndagen beslutade kommunfullmäktige i Söderhamn att ingå i förbundet.

– Det här betyder mycket för våra vuxen- och gymnasiestuderande, säger Sven-Erik Lindstam, kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn och styrgrupps­ledamot. 

Nu intensifieras arbetet med Hälsinglands utbildningsförbund. Redan den 19 september hålls en gemensam studiedag för de cirka 375 medarbetarna i utbildningsförbundet. Det sker på Kulturhuset i Bollnäs.

Ambitionen är att förbundet bildas 2015 och att programutbudet för den nya gymnasie- och vuxenutbildningen presenteras inför läsåret 2016-2017.

Enligt planerna ska verksamhetsövergången för medarbetarna i Hälsinglands utbildningsförbund ske i början av augusti 2015.

– Det känns oerhört bra att vi tre kommuner är eniga om att Hälsinglands utbildningsförbund behövs, kommenterar Marie Centerwall, styrgruppens ordförande och kommunstyrelsens ordförande i Bollnäs.

De kommuner i Hälsingland som valt att stå utanför förbundet erbjuds följa det fortsatta arbetet i Hälsinglands utbildningsförbund.

Ytterligare upplysningar:

Marie Centerwall, styrgruppens ordförande,
kommunstyrelsens ordförande i Bollnäs
tel. 070-561 64 52

Monica Ohlsson, styrgruppsledamot,
kommunstyrelsens ordförande i Nordanstig,
tel. 073-275 56 92

Sven-Erik Lindestam, styrgruppsledamot,
kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn,
tel. 073-270 68 38

Samordnare

Thomas Norgren

Tfn 0270-757 30

Besöksadress

Stadshustorget

821 80 Bollnäs

Fax 0278-256 00