Hälsingerådet: Hälsinglands Utbildningsförbund
Kontakta Hälsingerådet

Projektet är slut och Hälsinglands Utbildningsförbund tar över verksamheterna 11 augusti 2015. Välkommen till www.hufb.se!

Läs projektslutrapporten 'Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning Hälsingland'Word

2015-01-27

Behöver fortsatt utveckling

Malin Ungh, Torsbergsgymnasiet Bollnäs

Malin Ungh är lärare i religion och historia på Torsbergs­gymnasiet i Bollnäs. Det nya utbildningsförbundet behövs, anser hon.

– Vi behöver förändring som leder till fortsatt utveckling och inspiration.

Men, medger hon, visst var det med en viss oro hon först mottog informationen om bildandet av Hälsinglands Utbildnings­förbund.

Själv vill hon ge förbundet en chans, men tror att det kan ta tid innan saker och ting ”sätter sig”. Det måste man vara medveten om.

Malin Ungh har arbetat på Torsbergsgymnasiet sedan 2003. Dessförinnan jobbade hon som vikarie på Gärdesskolan i Bollnäs och i Ovanåkers kommun.

Större utbud

För elevernas skull är det en fördel med ett förbund, menar Malin Ungh.

– Vi får ett större utbud av program och kan samarbeta mer.

Hon ser fram emot att träffa fler kollegor. Att träffa kollegor från Söderhamn och Nordanstig ser hon fram emot och Malin Ungh har uppskattat medarbetar­dagarna.

– Det har varit givande att diskutera olika frågor och pedagogiska uppslag.

Distansundervisning?

Hur den framtida distansundervisningen ska genomföras är Malin Ungh lite frågande inför. Gymnasieeleverna är unga och har inte samma disciplin som komvuxelever och behöver klassrumsundervisning i större utsträckning. 

Men hon kan se möjligheter och kombinationer av tekniska undervisnings­möjligheter som telebild, webb-nät, Skype, Adobe Connect etc. beroende på vilken undervisning det handlar om.

– Det kräver också mer av oss lärare att vara närvarande med chatt och mejl.

Tror på det här

För Malin Ungh känns det spännande med det nya förbundet. Det är en utmaning att vara med och forma något helt nytt och tillsammans med lärare från de olika kommunerna.

– Jag tror på det här och vill vara med.

Malin Ungh är lärare i religion och historia vid Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Hon ser bildandet av Hälsinglands Utbildningsförbund som en inspirerande utmaning och skolutveckling.
Här kan du läsa mer om Malin Ungh

Samordnare

Thomas Norgren

Tfn 0270-757 30

Besöksadress

Stadshustorget

821 80 Bollnäs

Fax 0278-256 00