Hälsingerådet: Hälsinglands Utbildningsförbund
Kontakta Hälsingerådet

Projektet är slut och Hälsinglands Utbildningsförbund tar över verksamheterna 11 augusti 2015. Välkommen till www.hufb.se!

Läs projektslutrapporten 'Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning Hälsingland'Word

2015-02-09

Intressant skolturné

Nu reser förbundschefen Thomas Winqvist och förbundsordföranden Mattias Åhlund runt i de tre medlemskommunerna Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn i Hälsinglands Utbildningsförbund för att informera sig om de olika verksamheterna på gymnasieskolor, vuxenutbildning och lärcentra.

– Vi blir oerhört väl mottagna, berättar Thomas Winqvist.

Skolprogram

Alla utbildningar inom förbundet kommer att besökas och varje chef inom verksamheten har lagt upp program.

– Där vi får en kort inblick i verksamheterna och på plats träffar medarbetare och elever.

Det tycker förbundschefen är bra; det är utvecklande att byta åsikter.

Thomas Winqvist

Vi-känsla

Thomas Winqvist vill att Hälsinglands Utbildningsförbund ska präglas av en genuin vi-känsla. Det ska inte vara vi och dom eller Söderhamn, Bollnäs eller Nordanstig, utan vi.

Thomas Winqvist är väl medveten om att detta är en process, men det är en process som han hoppas ska bära frukt. Det är viktigt för förbundet att det blir ”vi”.

Ett led i detta är förstås besöken i verksamheten och det blir fler, lovar Thomas Winqvist. En idé är att utse kontaktpolitiker för varje verksamhet. Det har Thomas Winqvist goda erfarenheter av från Sydskånska gymnasieförbundet där han tidigare arbetade.

Kommunicera med varandra

Viktigt för vi-känslan är också kommunikationen mellan människor, menar Thomas Winqvist. I skolen mellan elever och lärare, mellan kollegor, mellan kollegor och chefer etc.  

– Vi ska prata mycket i skolan, betonar Thomas Winqvist.

Närmast kommer förbundschef och förbundsordförande att besöka CFL i Söderhamn och Vuxenutbildning/gymnasieskola i Bergsjö i Nordanstigs kommun.

Se planerade besök

Förbundschef Thomas Winqvist och direktionsordförande Mattias Åhlund besöker nu skolor, vuxenutbildning och lärcentra i Hälsinglands Utbildningsförbund.  - Det är viktiga besök, tycker Thomas Winqvist.
Här kan du läsa mer om de planerade besöken

Samordnare

Thomas Norgren

Tfn 0270-757 30

Besöksadress

Stadshustorget

821 80 Bollnäs

Fax 0278-256 00