Hälsingerådet: Hälsinglands Utbildningsförbund
Kontakta Hälsingerådet

Projektet är slut och Hälsinglands Utbildningsförbund tar över verksamheterna 11 augusti 2015. Välkommen till www.hufb.se!

Läs projektslutrapporten 'Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning Hälsingland'Word

2015-04-20

Lärcentra når nya grupper

Slutrapporten Lärcentrautveckling som nyligen avrapporterats till Region Gävleborg visar att intresset för högre studier når nya grupper av studenter.

– Det är mycket positivt, framhåller Jonny Engström, chef för CFL (Centrum för flexibelt lärande) i Söderhamn.

Når äldre äldre studenter

CFL har varit projektägare för studien och Region Gävleborg har bidragit med finansieringen. Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker, Sandviken och Söderhamn har deltagit i studien.

Studien visar att lärcentra i samverkan med Högskolan i Gävle når lite äldre studerande vars föräldrar inte har högskoleutbildning. Efter utbildningen får de arbete och väljer då att bo kvar på hemorten.

– Vi har nyckeln för att öppna upp dörren för nya målgrupper och motverka dagens snedrekrytering till högre studier, betonar Jonny Engström. 

Uppvakta riksdagsledamöter

I maj kommer länets riksdagsledamöter att uppvaktas och dialog kommer att föras med högskolan i Gävle – allt i syfte att höja utbildningsnivån i länet och förse arbetslivet med efterfrågade utbildningar som leder till arbete.

Här kan du läsa hela slutrapporten LärcentrautvecklingPDF

Slutrapporten Lärcentrautveckling som nyligen avrapporterats till Region Gävleborg visar att intresset för högre studier når nya grupper av studenter.
Här kan du läsa hela slutrapporten Lärcentrautveckling

Samordnare

Thomas Norgren

Tfn 0270-757 30

Besöksadress

Stadshustorget

821 80 Bollnäs

Fax 0278-256 00