Hälsingerådet: Hälsinglands Utbildningsförbund
Kontakta Hälsingerådet

Projektet är slut och Hälsinglands Utbildningsförbund tar över verksamheterna 11 augusti 2015. Välkommen till www.hufb.se!

Läs projektslutrapporten 'Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning Hälsingland'Word

2015-06-11

Ja från kommunerna

Kommunstyrelserna i Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn antog på torsdagen den justerade förbundsordningen och det justerade konsortialavtalet och hur eventuella underskott och avvikelser ska hanteras inom Hälsinglands Utbildningsförbund.  Samtidigt godkändes också förslaget till nettobudget för utbildningsförbundet.

Under vintern och våren har representanter från berörda verksamheter, ekonomer och politisk styrgrupp arbetat med förberedelserna för verksamhetsövergång och det är det arbetet som resulterat i förändringar i förbundsordning och konsortialavtalet. Detta för att ge förbundet tydliga förutsättningar inför verksamhetsövergången.

Från och med den 11 augusti kommer Hälsinglands Utbildningsförbund att ansvara för gymnasie- och vuxenutbildningen i de tre medlemskommunerna Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn.


Kommunstyrelserna i Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn antog på torsdagen den justerade förbundsordningen och det justerade konsortialavtalet. Läs mer här.

Samordnare

Thomas Norgren

Tfn 0270-757 30

Besöksadress

Stadshustorget

821 80 Bollnäs

Fax 0278-256 00